ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ονομάζομαι Ιωάννης Ζωγραφάκης με καταγωγή από τις Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης. Είμαι ζευγάρι με την Marion Vieu με καταγωγή από τη Βουργουνδία της Γαλλίας.

Η ζωή μας και η εργασία μας ήταν στο εξωτερικό ωστόσο το μυαλό μας ήταν πάντα στην πανέμορφη Κρήτη. Η επιθυμία μας να ασχοληθούμε με αυτή την απείρου κάλους φύση μας ώθησε στο να επιστρέψουμε στα πάτρια εδάφη.

Με την εγκατάσταση μας στην Κρήτη ξεκίνησε σταδιακά η ενασχόληση μας με τη γη των Προγόνων μας, η οποία είναι μια κληρονομιά όπου περνάει από γενιά σε γενιά.

Από τη μία οι πανέμορφοι και τόσο πολύτιμοι ελαιώνες που μας δίνουν εξαιρετικό ελαιόλαδο, από την άλλη η τόσο ιδιαίτερη τέχνη που μάθαμε και συνεχίζουμε να μαθαίνουμε από τους γονείς μου, η μελισσοκομία.

Ως αποτέλεσμα ασχοληθήκαμε με την παραγωγή υψηλής ποιότητας εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου αλλά και με την παραγωγή μελιού που παράγεται από πολύβουες μέλισσες οι οποίες τρέφονται από τα άγρια άνθη και βότανα της μάνας Γης.

Η φιλοσοφία μας είναι η παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας που αναδεικνύουν την αγάπη για τον τόπο μας και την κουλτούρα μας, με σεβασμό στους καταναλωτές και στο περιβάλλον.

Εμπνευστήκαμε την ονομασία των προϊόντων μας από την αρχαία ελληνική ονομασία  ὀμφάκινον ἔλαιον ή αλλιώς Πρωτέλαιον, που σημαίνει το πρώτο λάδι, από πράσινες ελιές.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ