ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ

Η συγκομιδή γίνεται τέλη Οκτωβρίου αρχές Νοεμβρίου, χειρωνακτικά, και με ειδικές βέργες ραβδίσματος, όταν ο καρπός της ελιάς είναι ακόμα πράσινος, τότε που είναι ακόμα ιδιαίτερα πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες και τις πολύ ευεργετικές σε όλους μας πολυφαινόλες με την εξαιρετικά αντιοξειδωτική τους δράση.

Αμέσως μετά τη συγκομιδή ακολουθεί η διαδικασία της εξαγωγής εν ψυχρώ (25-27°C), μιας μηχανικής μεθόδου που ακολουθεί τις πιστοποιημένες διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο χρόνος μάλαξης της ελαιοζύμης διαρκεί περίπου 40 λεπτά, έτσι ώστε να μας δώσει ένα  ελαιόλαδο αφενός χαμηλό σε οξύτητα και αφετέρου πλούσιο σε φυσικά συστατικά, αρώματα και γεύσεις.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ
ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ
ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ
ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ
ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ
ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ
ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ
ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ
ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ